Lind vajza me bisht 5.7cm. Ja cfare u gjet tek bishti i saj pas ekzaminimit

0
32717

MEKSIKE-Një vajzë ka lindur me një bisht të mbuluar me lëkurë dhe qime 5.7 centimetra të gjata. Lindja e saj habiti mjekët në spitalin rural meksikan, të cilët e sollën atë me prerje cezariane pa asnjë problem apo anomali të dukshme shëndetësore, përveç një bishti që përmban muskuj dhe nerva.

Foshnja në dukje nuk kishte asnjë histori ekspozimi ndaj ndonjë infeksioni apo rrezatimi dhe të dy prindërit e saj ishin të shëndetshëm. Bishti i foshnjës ishte 5.7 centimetra i gjatë dhe 3-5 milimetra në diametër.

Flokët dhe bishti i mbuluar me lëkurë përmbanin nerva dhe foshnja qante kur shpohej me gjilpërë.

Pas një radiografie në pjesën e poshtme të shpinës së saj, u zbulua se nuk kishte asnjë kockë ose anomali të tjera në bisht. Mjekët kontrolluan për disa çështje të mundshme mjekësore, duke përfshirë trurin dhe shpinë. Pastaj, dy muaj më vonë, ata u kthyen përsëri dhe riekzaminuan foshnjën dhe bishtin e saj, ku përcaktuan se ishte rritur në proporcion me rritjen e saj.

Kështu, mjekët vendosën të hiqnin bishtin dhe të rindërtonin zonën me kirurgji plastike.

Në fund, foshnja u lejua të kthehej në shtëpi dhe që atëherë ajo nuk kishte asnjë problem dhe komplikacion.

Kjo nuk është hera e parë që njerëzit lindin me bisht.

Siç u përmend në revistë, prania e bishtave të vërtetë te njerëzit është jashtëzakonisht e rrallë, me studimin e fundit të publikuar në vitin 2020, ku thuhej se kishte pasur vetëm 195 raste deri në vitin 2017 në raportet e rasteve franceze, italiane, angleze, gjermane dhe japoneze