Ky është qyteti Shqiptar ku gratë rrahin më shumë burrat. 7 burra në urdhër mbrojtje nga policia

0
972

Dhuna në familje sa vjen dhe shtohet si në burra që rrahin gratë por dhe e kunderta ku gratë rrahin burrat.

Kjo e fundit është në rritje ku gratë rrahin burrat.

Në Pogrades janë shtuar rastet ku gratë rrahin burrat dhe burrat denoncjonë ato në polici madje janë lëshuar edhe urdhra mbrojtje për burrat e dhunuar.

Sipas koordinatorit kundër dhunës në familje dhe barazisë gjinore, dhuna e ushtruar ndaj burrave është kryesisht psikologjike dhe ndryshe nga gratë që për raste të tilla kanë edhe qendra këshillimi, për burrat ende nuk një shërbim të tillë në qytetin e Pogradecit.

Në harkun kohor të një viti në Pogradec janë regjistruar 7 raste, kur burrat janë pajisur me urdhra mbrojtje. Ndërsa për të njëjtën periudhë janë gati 10-fish më të larta rastet kur gratë kanë marrë urdhra mbrojtje.