Ky eshte fshati shqiptar qe eshte ndertuar me paund Britanik. Cuditen mediat Britanike

0
737

Çdo familje në fshatin e largët shqiptar Muzhak ka të paktën një anëtar që jeton dhe punon në Angli

Gjatë 15 viteve të fundit të paktën 300 të rinj të lindur dhe rritur në Muzhak janë larguar nga fshati i largët.


Anëtarët e familjes që jetojnë dhe punojnë në Mbreterin e Bashkuar dërgojnë para në shtëpi për të paguar ndërtimin e shtëpive të reja

Muzhak piktoresk ka një popullsi prej rreth 1,200 – dhe në çdo familje ka të paktën një anëtar – dhe në disa raste deri në tre – që jetojnë në MB.

Në qytetin fqinj të Burrelit, kryebashkiaku Agrom Malaj tha për MailOnline se 500 të rinj janë larguar nga rajoni për në Mbretërinë e Bashkuar në kërkim të punës vetëm në 12 muajt e fundit, duke i lënë fshatrat atje të duken si qytete fantazmë.

“Rajoni ynë ka parë që shumica e njerëzve të largohen dhe të shkojnë në Mbretërinë e Bashkuar, sepse ata e shohin atë si një vend të mundësive, ata mund të fitojnë një rrogë të mirë ndërsa këtu opsionet për ta janë të kufizuara, tha ai.