Kujdes: Mos përdorni hudhër nëse bëni pjesë në këto 6 lloje njerëzish!

0
922

udhra është njohur kryesisht si një barishte e përdorur për t’i dhënë ushqimeve shije të veçantë. Megjithatë, gjatë viteve, ajo është përdorur si një ilaç për parandalimin dhe trajtimin e një shumëllojshmërie të gjerë semundjesh.

Edhe pse eshte e shendetshme, ka njerëz që nuk duhet të konsumojnë hudhër. Keto njerez bejne pjese ne nje nga grupet e mëposhtme:

Njerëz që kanë probleme të mëlçisë
Hudhra është e njohur për efektet e saj antibakteriale dhe antivirale dhe kjo është arsyeja pse disa njerëz e konsumojnë atë.Mirepo hudhra përmban substanca të caktuara që mund të shkaktojnë stimulim në stomak dhe zorrë dhe kjo mund të ndalojë sekretimin e lëngut të tretjes në traktin e zorrëve dhe të ndikojë në tretjen e ushqimit.Për më tepër, përdorimi i tepërt i hudhrave mund të çojë në anemi, sepse hudhra përmban disa përbërës që ulin numrin e qelizave të kuqe të gjakut dhe sasine e hemoglobinës.

Njerëzit që vuajnë nga diarre jo-bakteriale
Pacientët që vuajnë nga diarreja nuk duhet të hanë hudhër të papërpunuar, sepse shijen e saj djegëse mund të shkaktojë probleme te zorreve.

Njerëz me sëmundje të syve
Pacientët që kanë probleme me sytë duhet të shmangin konsumimin e hudhrave. Edhe mjekësia tradicionale kineze i këshillon njerëzit që të shmangin konsumimin e shpeshtë të hudhrave në sasi të mëdha për një periudhë të gjatë kohe, sepse mund të shkaktojë dëmtime të mëlçisë dhe dëmtim të syve. Gjithashtu mund të shkaktojë tringëllimë në veshë, humbje te kujteses.

Pacientët para operacionit
Nëse një person duhet t’i nënshtrohet një operacioni, ai duhet të ndalojë konsumimin e hudhrave dy javë para operacionit. Arsyeja për këtë është fakti se konsumi i hudhrave mund të zgjasë gjakderdhjen.

Gratë shtatzëna dhe gratë me gji
Nëse konsumohet në sasi të vogla, të rregullta si një shtesë ushqimore, hudhra është e sigurt për t’u konsumuar edhe gjatë shtatëzanisë. Nuk ka prova të mjaftueshme shkencore se sa e sigurt është të përdorni hudhër nëse jeni shtatzënë ose me gji. Kjo është arsyeja pse, mënyra më e sigurt për ju do të ishte të shmangni përdorimin e hudhrave gjatë shtatzënisë dhe gjatë kohës që jeni duke ushqyer me gji.

Njerëzit me presion të ulët të gjakut
Eshtë një fakt i njohur se hudhra ka aftësinë për të ulur presionin e gjakut. Kjo është arsyeja pse njerëzit që tashmë kanë presion të ulët të gjakut duhet të shmangin konsumimin e hudhrave