Kopshtari ishte duke rregulluar oborrin e shtepis por ben zbulimin qe i ndyshoj jeten.foto

0
90

Suzanne dhe Rich Gilson mbetën të habitur kur zbuluan një tufë parash të fshehura nën bar ndërsa bënin rinovime në oborrin e tyre. Ndoshta pjesa më befasuese e gjithë sprovës është se kartmonedhat ishin të gjitha në vitin 1934 – që do të thotë se ato mund të kenë qenë atje për më shumë se 80 vjet.

Paratë arritën shumën e rreth 1,000 dollarë. Por NJ.com raportoi se 1,000 dollarë në 1934 do të ishin ekuivalente me rreth 21,000 dollarë sot.

Çifti u intrigua nga zbulimi misterioz, i cili i shtyu ata të mësonin më shumë se si arritën paratë atje.

Ata u mahnitën kur mësuan se shtëpia e tyre, e cila ndodhet në Wildwood dhe ishte ndërtuar në vitet 1920, ishte në fakt një ish-shtëpi prostitucioni.

Sipas NJ.com , Gilsons e blenë vilën e tyre katër vjet më parë por kohët e fundit ata donin të hiqnin disa gurë nga oborri i tyre, kështu që Rich mori me qira një mini-ekskavator dhe filloi punën.

Mirëpo gërmimi i tij u ndal kur vuri re dy ‘gjëra të vogla të rrumbullakëta’ nën atë papastërti.

“Mendova se ishin barërat e këqija,” tha ai për median. “I mora dhe i hodha mënjanë dhe ata hynë në grumbullin që po përdorja për mbushje.”

Megjithatë, objektet misterioze nuk ishin barërat e këqija. Ato ishin në fakt tufa parash – kartëmonedha 10 dhe 20 dollarësh të mbështjella fort me letër kafe rreth tyre, dhe të lidhura së bashku me shirita gome. Dukej si mini-puro të vogla të lidhura së bashku. Ndërsa e copëtova, fillova të shikoja se çfarë ishte.’

Paratë ishin vendosur në tokë nën verandën e shtëpisë në një kavanoz, të cilin Rich besonte se e theu aksidentalisht gjatë punës së tij në oborr. Pas ekzaminimit të parave, Rich zbuloi diçka tjetër intriguese. Ai shpjegoi se, ‘Çdo kartmonedhë ishte e datës 1934, Seria A, që unë mendova se ishte e çuditshme. Gilson mendon se paratë nuk janë fituar me mjete të ligjshme.

“Ndjenja ime është se diçka e çuditshme ka ndodhur me to,” tha ai. “Disi, apo dikush mori fatura të reja, i rrotulloi ashtu, i futi në një kavanoz. Dikush i fshehu, jo vetëm nën shtratin e tyre ose në një mur për ta mbajtur të sigurt.”

Sa për paratë, Gilson planifikon t’i mbajë ato për shkak të misterit që përfaqëson.

“Unë nuk e shoh veten duke i shpenzuar këto para,” tha Gilson. “Historia është shumë e mirë për atë që ia vlen.” Dhe besoj se kjo do te me ndryshoj jeten time.