Këto janë lulet që ua mbani patjer ne shtëpi. Jua freskojne shtepin si kondicioneri

0
244

Patjetër që te kondicioneri shohim shpëtimin e ditëve të nxehta të verës, por kur mendoni për faturën e energjisë që do të vijë në fund të muajit nuk e shihni më me të njëtin sy.

Prandaj sot po ju sjellim mënyra alternative për të freskuar shtëpinë, madje edhe të shëndetshme edhe natyrale.

Përveçse pastroni ajrin, edhe e freskoni atë!

1. Druri i palmës Areka
Eleminon helmet dhe dyoksidin e karbonint, por njëkohësisht ka rol shumë të madh në rritjen e lagështisë së ajrit në banesë.

2. Aloe vera
Kjo lule është e njohur për cilësitë e saj mjekuese, mirëpo mund të mbajë temperaturë të ulët të ajrit dhe kështu të mbrojë shtëpinë nga ngrohja e tepërt.

FeelPic/Getty Images

3. Fikusi
Kjo lule që mund ta keni të gjithë në shtëpi, eliminon bakteret dhe mund ta bëjë shtëpinë më të freskët.

4. Druri gjarpër
Druri gjarpër është zgjedhje e përsosur për dhomën e gjumit, sepse nuk harxhon oksigjen, aq më pak në mbrëmje.

5. Fieri i Bostonit
Kjo lule nuk përdoret vetëm për të dekoruar ambientin, shërben si pastrues i ajrit dhe freskues i tij.