Gruaja kishte dhimje ne shpatull por pasi shkon ne spital humb jeten pas 25 ditesh

0
3866

Një grua që shkoi në një spital me dhimbje në shpatull dhe humbi jeten vetëm disa javë më vonë pasi mori një diagnozë te rende.

76-vjeçarja e paidentifikuar fillimisht tha se kishte përjetuar dhimbje në shpatullën e saj të majtë , parakrahin dhe bërrylin disa javë përpara se të kërkonte ndihmë mjekësore.

Menjëherë pas kësaj, ajo zhvilloi një dhimbje të ngjashme në anën e saj të djathtë, të cilën mjekët nga Qendra Mjekësore St. Michael Newark, në SHBA e përshkruan në një raport të botuar në Cureus Journal of Medical Science .

Sipas raportit, ajo mohoi të kishte përjetuar ndonjë traumë të kohëve të fundit që mund të shpjegonte dhimbjen, nuk kishte ndonjë shenjë jetike dhe nuk ishte mirë.

Megjithatë, një skanim CT i një biopsie zbuloi se ajo kishte një formë të kancerit ne mushkëri , pavarësisht se nuk kishte ndonjë simptomë tipike të kancerit të mushkërive , si kollë e vazhdueshme ose gulçim.

Kanceri, i njohur si adenokarcinoma, ishte shumë i avancuar duke u përhapur nga mushkëritë e saj në shtyllën kurrizore, brinjët dhe gjëndrën mbiveshkore.

Mjekët thanë se kanceri nuk ishte përhapur në të vërtetë në shpatull, por thanë se ka të ngjarë që dhimbja të vinte nga një nga lezionet kanceroze në shtyllën kurrizore.

Gati 40 për qind e njerëzve që zhvillojnë kancer të mushkërive do të kenë adenokarcinoma, shumica e të cilëve do të jenë gjithashtu duhanpirës . Ndaj duhani eshte shkaktari kryesor i kancerit te mushkerive.

Burimi The sun