A e dini pse Mbretëresha Elizabeth zotëronte makinën e dytë më të shtrenjtë në botë

0
113

Ndërsa bota vazhdon të mbajë zi për vdekjen e Mbretëreshës Elizabeth II të enjten (8 shtator), të gjitha aspektet e jetës së saj të pabesueshme po kujtohen, madje edhe shija e saj shumë e shtrenjtë në makina.

Në vitin 2002, mbretëreshës iu dhurua një limuzinë Bentley State prej 10 milionë paundësh për të shënuar Jubileun e saj të Artë, dhe në atë kohë, ajo ishte makina e dytë më e shtrenjtë në botë.

Për më tepër, makina kishte disa specifika shumë unike – në fund të fundit, ajo transportonte mbretëreshën më të famshme në botë.

Duke u siguruar që Madhëria e Saj të ishte e sigurt nëse automjeti do të sulmohej, ai ishte i pajisur me goma të përforcuara për të mbrojtur rrotat nga thumbat e rrugës, një kabinë pasagjerësh rezistente ndaj shpërthimit dhe, sipas Slash Gear, dyer të blinduara.

Për më tepër, pjesa e brendshme e Bentley-t mund të mbyllet shpejt hermetikisht në rast të kërcënimeve ajrore si një sulm me gaz kimik dhe Bentley tha më parë se xhami dhe trupi i limuzinës ishin “forcuar posaçërisht” në mënyrë që të mbroheshin pasagjerët nga shpërthimet aty pranë.

Natyrisht, automjeti ishte gjithashtu i përshtatur posaçërisht me shijen e Mbretëreshës dhe i projektuar duke pasur parasysh rehatinë e saj. Për shembull, kabina e pasagjerëve ishte projektuar që të ishte sa më e dukshme që të ishte e mundur, duke qenë se Mbretëresha shpesh përshëndeste me dorë turmat ndërsa kalonte me makinë. Lartësia e kabinës u mor gjithashtu në konsideratë dhe Mbretëresha nuk duhej të përkulej kur hynte në automjet.