7 simptomat e një ataku në zemër që mund të godasë një muaj para sulmit vdekjeprurës

0
2043

Sulmi në zemër është një urgjencë serioze mjekësore dhe simptomat zakonisht shfaqen shpejt ndaj duhet te shkoni me njehere tek mjeku.

Shenjat kryesore janë më së shumti dhimbje gjoksi ose marramendje , thotë udhëzimi mjekut .

Megjithatë, hulumtimi ka treguar se ekzistojnë shtatë simptoma që mund të shfaqen një muaj para një sulmi vdekjeprurës dhe kjo mund tju shpetoj jten tuaj.

Duke shkruar në revistën Circulation , mjekët zbuluan se më pak se një e treta e grave raportojnë siklet në gjoks para sulmit.

Ekspertët në Universitetin e Arkansas për Shkenca Mjekësore zbuluan se nëntëdhjetë e pesë për qind e pjesëmarrësve kishin simptoma të pazakonta më shumë se një muaj para sulmeve të tyre në zemër dhe se këto zgjidheshin pas ngjarjes.

Shtatë më të zakonshmet ishin:

Çrregullimi i gjumit (48 përqind)

Frymëmarrje e shkurtër (42 për qind)

Dispepsi (39 përqind)

Ankthi (35.5 për qind)

Duart ose këmbët e rënda/të dobëta (24.9 përqind)

Ndryshimet në të menduar (23.9 për qind)

Humbje e oreksit (21.9 për qind)

Si mund të parandalohet një atak në zemër?
Dr Patchava shpjegoi se ka gjëra që mund të bëni tani për t’ju parandaluar të keni një atak në zemër.

Mjekët thanë se menaxhimi i peshës është gjëja më e rëndësishme, e cila mund të mbështetet nga aktiviteti fizik dhe duke marrë hapa të mjaftueshëm.Kjo ndërton forcën kardiovaskulare, duke forcuar zemrën tuaj dhe duke përmirësuar rrjedhën e gjakut, gjë që ndihmon në parandalimin e goditjeve dhe sulmeve në zemër, shpjegoi ajo.“Përveç kësaj, stërvitja e rregullt mund të ulë presionin e gjakut dhe nivelet e triglicerideve, gjë që zvogëlon më tej rrezikun e zhvillimit të sëmundjes CVD.“Është mirë të shmangim konsumimin e tepërt të ushqimeve që janë të larta në kolesterol dhe kripë, të cilat mund të rrisin presionin e gjakut”, shtoi ajo.

Perktheu Shiko.news