6 simptomat e kancerit të prostatës? Dhe duhet te shkoni urgjent tek doktori

0
270

Cilat janë simptomat e kancerit të prostatës?
Simptomat e kancerit të prostatës zakonisht nuk shfaqen derisa kanceri të jetë mjaft i madh për të shtypur uretrën.

Nëse e gjeni veten se keni nevojë të urinoni më shpesh, duhet të prisni më shumë përpara se të mund të urinoni ose urinoni në mënyrë të pavullnetshme pasi keni shkuar në tualet, është mirë të kontrolloheni nga një mjek.

Megjithatë, Kanceri i Prostatës në Mbretërinë e Bashkuar thotë se ka më shumë gjasa të jetë një shenjë e një problemi shumë të zakonshëm jo kanceroz te meshkujt – një prostatë e zmadhuar .

Shenja të tjera paralajmëruese përfshijnë disfunksionin erektil, gjak në urinë, humbje peshe ose ndonjë dhimbje të re dhe të pashpjegueshme në pjesën e poshtme të shpinës.

Lista e plotë e simptomave për t’u kujdesur është:

Nevoja për të urinuar më shpesh , veçanërisht gjatë natës

Nevojë për të nxituar në tualet

Vështirësi në fillimin e urinimit

Rrjedhje e dobët

Sforcim dhe zgjatje e gjatë gjatë urinimit

Ndjenja se fshikëza juaj nuk është zbrazur plotësisht

Shenjat që kanceri është përhapur përfshijnë dhimbje kockash, shpine ose testikujsh, humbje të oreksit dhe humbje peshe të pashpjegueshme.

Çfarë duhet të bëni nëse keni simptoma?
Shkoni te mjeku juaj i përgjithshëm nëse keni ndonjë nga këto simptoma. Nëse nuk është kancer i prostatës, mund të jetë diçka tjetër që mund të trajtohet.