6 simptoma shqetësuese të kancerit të pankreasit

0
1159

Shkaktuar nga rritja jonormale dhe e pakontrolluar e qelizave, kanceri i pankreasit nganjëherë quhet një “kancer i heshtur”, ndërsa simptomat delikate, jo specifike dhe të paqarta në fazat e hershme mund të bëjnë një diagnozë të vështirë. Njohja e simptomave dhe rreziqeve mbetet çelësi, njihni shenjat që mund të ndihmojnë më shumë njerëz të marrin një diagnozë të hershme – dhe të shpëtojnë jetë.

1. Dhimbje e sipëme e barkut
2. Humbje e pashpjegueshme e peshës
3. Verdhëza
4. Humbja e oreksit ose të përziera
5. Dispepsi dhe ndryshime në funksionin e zorrëve, shpesh pas ngrënies së yndyrnave.
6. Diabeti i ri fillestar

Cilat janë rreziqet që çojnë në zhvillimin e kancerit pankreatik? Simptomat e renditura më sipër mund t’i atribuohen edhe shkaqeve dhe kushteve të tjera më pak serioze. Shkaku i shumicës së rasteve të kancerit pankreatik është i panjohur. Ka prova se mosha, mbipesha, pankreatiti, pirja e duhanit, diabeti dhe histori familjare e kancerit pankreatik mund të rrisin rrezikun e sëmundjes.

Nëse keni shqetësime dhe përjetoni vazhdimisht një apo më shumë simptoma, të cilat nuk janë normale për ju, duhet të bëni një takim me mjekun tuaj të përgjithshëm. Ky artikull është sjellë tek ju në bashkëpunim me Cancer Pancreatic Scotland, organizata bamirëse e dedikuar për përmirësimin e rezultateve për pacientët e diagnostikuar me kancer të pankreasit dhe tumoreve të lidhura.

Burimi: dailyrecord
©shiko.news/