6 shenjat në lëkurën tuaj që mund të jenë shenjë e sëmundjes kërcënuese për jetën

0
773

Paralajmërim për diabetin: 6 shenjat në lëkurën tuaj që mund të jenë shenjë e sëmundjes kërcënuese për jetën

RASTET e diabetit janë në rritje dhe vlerësohet se po shtohen ende.

Ndërsa simptomat kryesore zakonisht përfshijnë etjen ekstreme dhe nevojën e shtuar për të urinuar, por mund të ketë edhe shenja në lëkurën tuaj
– kështu që duhet të dini se çfarë duhet të keni kujdes.

Ka dy lloje: diabeti i tipit 1 është një gjendje gjenetike, kurse tipi 2 varet kryesisht nga zgjedhjet e stilit të jetesës.

Por të dyja janë po aq serioze sa njëra-tjetra dhe mund të çojnë në komplikime të rënda shëndetësore .

Ndaj është e rëndësishme të dini se si mund të shfaqet sëmundja në lëkurën tuaj.

Kimisti i njohur, Bruce Green tha se lëkura diabetike mund të jetë e ngjashme me lëkurën që është plakur para kohe dhe se ekzistojnë gjashtë shenja kryesore paralajmëruese për të cilat duhet të kemi kujdes.

Shenjat që duhet t’i kushtoni vëmendje lëkurës janë:

Njolla ose gunga të verdha ose kafe
Një zonë më e errët e lëkurës që ndihet si kadife, veçanërisht rreth qafës dhe sqetullës
Njolla të trasha të forta të lëkurës – veçanërisht në gishtat e duarve dhe këmbëve
Shfaqja e papritur e flluskave ose grupeve të flluskave
Njollat ​​e lëkurës pak të dukshme
Njolla të lëkurës jashtëzakonisht të thata dhe kruarje, veçanërisht në krahë, këmbë, bërryla dhe këmbë.
Megjithatë, këto nuk janë shenjat e vetme për të cilat duhet të jeni të vetëdijshëm.

NHS rekomandon që të shihni një mjek nëse ndiheni shumë të etur dhe urinoni më shpesh se zakonisht – veçanërisht gjatë natës.