5 gjërat që e bëjnë të vështirë humbjen e peshës dhe duhet ti evitoni

0
997

Humbja e peshës është një proces, por nëse nuk po arrini ndonjë sukses edhe pasi të keni numëruar çdo kalori, këto 5 gjëra ndoshta po ju bëjnë të vështirë udhëtimin.

1. T’i japësh më shumë rëndësi ushtrimeve se sa dietës: Në mënyrë ideale, mbani këtë raport – 80% dietë dhe 20% stërvitje, për të parë rezultate të mëdha. Konsumoni më pak kalori përmes dietës, por mos bëni kompromise as me ushqimin.

2. Të numërsh kaloritë nga të gjitha burimet ushqimore : Në lojën “më pak kalori kundrejt më shumë kalori”, mos harroni të hiqni kaloritë boshe dhe të mbani ushqime të pasura me lëndë ushqyese.

3. Ngrënia e tepërt e ushqimit të tepërt: Snack me energji, granola, smoothie, lëngjet e frutave tregtohen si të shëndetshëm, por gjithmonë shikoni porcione dhe hani ushqim brenda kufirit ditor të kalorive.

4. Të mos bësh ndryshime në stilin e jetës përgjatë rrugëtimit: Ekspertët flasin për adoptimin e zakoneve pozitive të stilit të jetesës jo vetëm për të humbur peshë, por edhe për të ruajtur rezultatet e arritura.

5. Konsumimi i shumë lëngjeve me kalori : Ekspertët rekomandojnë një pjesë të mirë të perimeve dhe frutave si pjesë e një diete të shëndetshme, por pirja vetëm e lëngjeve të frutave për të humbur peshë mund të mos funksionojë por ke mungesën e makronutrientëve të tjerë si proteinat e fibrat, që ju mbajnë të ngopur për më gjatë, nxisin metabolizmin, dhe ndihmon në dobesim.

Duke përmbledhur, ju do t’i arrini qëllimet tuaja pasi të filloni një dietë të mirë dhe të bëheni më aktivë fizikisht dhe të hani brenda kufirit të kalorive.

5 Things That Make Weight Loss Hard