4 shkaqet qe ulin deshiren seksuale kur jeni ne cift. E 4-ta eshte me e rrezikshmja

0
19220

Keto jane arsyet qe ju ulen deshiren rreth intimitetit.

Shëndeti mendor
Çdo gjendje e shëndetit mendor, qoftë stresi, ankthi dhe depresioni , mund të jetë gjithëpërfshirës dhe të ndikojë në të gjitha aspektet e jetës suaj – duke përfshirë dëshirën tuaj seksuale dhe duke e ulur deshiren per te kryer intimitet me partneren.

Menopauza
Gjatë dhe pas menopauzës , ndryshimet në nivelet e hormoneve seksuale estrogjenit dhe testosteronit mund të ndikojnë në epshin.

Testosteroni, i konsideruar nga disa ekspertë si hormoni kryesor përgjegjës për dëshirën seksuale, bie gjatë gjithë jetës së një gruaje.

Në të njëjtën kohë, kur një grua arrin menopauzën, niveli i saj i estrogjenit bie ndjeshëm.

Rënia e estrogjenit jo vetëm që ndikon në dëshirën seksuale, por gjithashtu mund të zvogëlojë lëngjet natyrale vaginale që ndihmojnë për ta bërë seksin të rehatshëm.

Ilaçet
Disa ilaçe, të tilla si ato për presionin e lartë të gjakut , kontracepsionin hormonal dhe ilaqet kundër depresionit, mund të kenë ndikim në dëshirën tuaj seksuale.

Frenuesit selektivë të rimarrjes së serotoninës (SSRIs) janë antidepresantët më të përshkruar në MB.

Ilaqet kundër depresionit mund ta bëjnë të vështirë eksitimin, ruajtjen e eksitimit dhe arritjen e orgazmës.

Disa njerëz që marrin SSRI nuk janë në gjendje të përjetojnë orgazëm fare.

Pirja e tepërt e alkoolit
Ndërsa një gotë verë mund t’ju vendosë në humor, abuzimi afatgjatë i drogës dhe alkoolit mund të çojë në mungesë të libidos.

Kjo është për shkak se alkooli është vërtetuar se zvogëlon nivelet e testosteronit – veçanërisht te meshkujt.

Udhëzimi aktual thotë se burrat dhe gratë nuk duhet të pinë më shumë se 14 njësi alkooli në javë dhe duhet të marrin disa ditë pushim në javë nga pirja.