4 gjëra që nuk duhet të bëni kurrë gjatë ciklit menstrual

0
508

Cikli menstrual është një funksion shumë i rëndësishëm i organizmit femëror, i cili edhe pse në ditët e para të tij mund t’ju krijojë shqetësime fizike dhe emocionale është tregues i qartë i mirëfunksionimit të shëndetit. Gjatë periodave femrat bëhen më të ndjeshme, ndihen më të lodhura dhe për të përmirësuar shëndetin e tyre të përgjithshëm ato nuk duhet të bëjnë këto gjëra gjatë këtyre ditëve:

Mos bëni aktivitet fizikiz: gjatë këtyre ditëve ju bie energjia dhe nuk do të ishit të afta të përballonit edhe aktivitetet e ndryshme fizike.

Mos hani shumë sheqerna: ushqimet e pasura me sheqerna dhe karbohidrate janë të preferuarat e femrave gjatë periodave, thjesht mendoni se pas këtyre ditëve mund të keni shtuar disa kilogram.

Mos bëni dush në ditën e parë: ditën e parë s’duhet të lani gjithë trupin sepse në disa raste shkaktohet hemoragji nga ndryshimi i temperaturës së trupit për shkak të ujit.

Mos përdorni të brenshme të vogla: kjo është një pikë shumë e rëndësishme në këto ditë sepse mund të bëheni pis dhe mbi të gjitha ju duhet të përdorni produkte të pambukta që mos të merrni ndonjë infeksion.