3 motra mbi 100 vjeç ndajnë sekretin e tyre për një jetë të gjatë dhe të shëndetshme

0
3907

104-vjeçarja Julia Kopriva, 102-vjeçarja Lucy Pochop dhe foshnja, 100-vjeçarja Frances Kompus janë tre motrat me jete gjata. Tani, tre motrat kanë ndarë sekretet e tyre pse kane jetuar kaq shume!

Pune e veshtire
Të tre motrat u rritën duke punuar në fermën e tyre familjare në Beardsley, Kansas. “Babai im nuk kishte traktorë modernë. Ne nxirrnim gazin, benzinën në fushë në kova 5-gallonësh,” tha Kopriva për KSN . Ata madje ndërmorën një udhëtim prej dy miljesh për në shkollën e tyre çdo ditë, duke i mbajtur ata në formë që në moshë të re.

Ngrënia e mirë
Të tria motrat ndanë një pasion për ushqimin e mirë dhe të shëndetshëm. Vaktet e tyre ishin bio dhe hanim shpesh dhe pak.

Të qëndruarit se bashku
Motrat gjithashtu i vlerësojnë një jetë aktive shoqërore me familjen e tyre dhe kjo na ka bere qe te jemi gjithmon bashk dhe te lumtura duke ndihmuar njera tjetren.

Të tre motrat gjithashtu u siguruan që të mbështesin njëra-tjetrën kur ishin më të vogla. Ata gjithmonë ndanin përgjegjësitë e rritjes së familjeve të tyre, që do të thotë se asnjëri prej tyre nuk u ndje i vetëm në botë. Vajza e Pochop, Valyne, shpjegoi se “ata kanë qenë gjithmonë të përfshirë në jetën e njëri-tjetrit”.

Ndaj keto kane qene keshillat si ne jemi ende gjalle dhe bashk.

Perktheu J. Memeli
gatuajshendetshem.com