23 vjecarja ndihej shume e lodhur por kur shkoi tek mjeku qe i dha diagnozen, tha: `Jeta ime u erresua!’

0
727

Ruby Walvin, 23 ishte nje studente shume e mire por ndihej shume e lodhur.Ajo nuk po e kuptonte se ndihej kaq e lodhur.

Por arsyeja pas lodhjes së Rubit ishte shumë më e keqe se shumë netë të vona e la studenten e re të frikësohej për jetën e saj.

“U ndjeva e frikësuar, por gjithashtu vazhdova të pyesja nëse kjo ishte e vërtetë. E gjithë jeta ime kishte ndryshuar brenda natës,” tha ajo.

Në fillim ajo e pranoi të pinte shumë, përpara se gjërat të merrnin kthesën për keq.

Brenda disa javësh, pesha e Ruby ra me shpejtësi pasi humbi plotësisht oreksin e saj.

Ajo u përpoq të shkonte tel mjekun i saj dhe ndërsa priste një takim, u rrëzua.

Por fatmirësisht një infermiere vuri re se Ruby ishte pa frymë dhe kërkoi që ajo të bënte teste të mëtejshme.

Katër ditë më vonë, Ruby u trondit kur u diagnostikua me leuçemi akute – një formë agresive e kancerit të qelizave të gjakut.

“Isha i tmerruar se kjo gjë do të më vriste dhe e gjithë jeta ime në atë kohë u përfshi nga kanceri ”, tha Ruby.

“Kishte ditë shumë të errëta pasi u ndjeva mjaft e pafuqishme dhe sikur nuk do ta ktheja kurrë jetën time”, shpjegoi ajo.

Kur kujtoi ditën e diagnozës së saj, Ruby tha se në momentin që dëgjoi fjalën ‘ leuçemi ‘ i ishin errur syte.

Ruby vazhdoi të bente kimioterapi për dy vitet e ardhshme dhe në korrik 2021 përfundimisht përfundoi trajtimin e saj.

Ajo shton: “U ndjeva e mahnitshme që isha jashtë trajtimit, por edhe pak e frikshme dhe kjo është gjithçka që kam ditur për dy vjet e gjysmë të jetës sime.

“Duke dalë nga trajtimi dhe duke mos pasur nevojë të shkoj në takimet javore në spital, fillova të rimarr kontrollin e jetës sime dhe të argëtohem shumë më tepër. Ndaj duajeni jeten dhe kujdesuni per veten tuaj