20 simptomat e reja te Covid-it qe po perhapet ne te gjithe boten

0
158

Vala e fundit e Covid-it ka filluar të lehtësohet ndërsa rastet dhe vdekjet bien – por mbi një milion janë ende të infektuar.

Dhe teksa i afrohemi dimrit, mund të jetë e vështirë të dimë nëse mungesa nuhatjes tuaj është Covid, një ftohje e thjeshtë apo grip .

Ndërsa kjo është një rënie prej 9% në javën e fundit, nga 1 në 30 persona, shumë janë ende duke kontraktuar virusin.

Pra, cilat janë simptomat më të zakonshme tani?
20 shenjat më të zakonshme për t’u kujdesur:

1.Dhimbje fyti – 62,16 për qind
2.Hunda e bllokuar – 53.77 për qind
3.0Dhimbje koke – 53,35 për qind
4.Kollë pa gëlbazë – 52,66 për qind
5.Rrjedhja e hundës – 52.4 për qind
6.Teshtitja – 47,81 për qind
7.Kollë me gëlbazë – 43,11 për qind
8.Zëri i ngjirur – 42,53 për qind
9.Dhimbjet e muskujve – 27.07 për qind
10.Lodhja – 21,9 për qind
11.Dritë marramendëse – 20.53 për qind
12.Nuhatje e ndryshuar- 20,05 për qind
13.Gjëndra të fryra të qafës -18.36 për qind
14.Dhimbja e syve – 16,73 për qind
15.Shtrëngimi i dhimbjes së gjoksit – 15.62 për qind
16.Frymëmarrje e shkurtër – 15,25 për qind
17.Humbja e nuhatjes – 15.04 për qind
18.Dhimbja e veshit – 14,14 për qind
19.Të dridhura ose ethe- 13.03 për qind
20.1Dhimbja e kyçeve në shpatulla – 10.04 për qind

Megjithëse nëse nuk bëni ndonjë analizë, mund të jetë e vështirë të dihet nëse e keni kapur covidin.