11 mënyra për të dalluar kancerin dhe te shkoni urgjent te specialisti

0
8047

11 mënyra për të dalluar kancerin – sipas NHS

Simptomat e kancerit mund të jenë të gjera dhe shpesh mund të maskojnë si sëmundje të përditshme si ftohja ose gripi .

Por është gjithmonë më mirë të bëni kujdes nëse keni ndonjë nga këto simptoma dhe të flisni me mjekun tuaj të përgjithshëm, i cili sipas NHS mund të jetë një shenjë e kancerit sa me heret te kapet aq me e shume jane shanset per te jetuar/

1. Kollë , dhimbje gjoksi dhe gulçim

2. Ndryshimet në zakonet e zorrëve

3. Fryrje

4. Gjakderdhje

5. Gunga

6. Nishanet

7. Humbje peshe e pashpjegueshme

8. Dhimbje barku ose shpine

9. Dispepsi dhe urth

10. Lëkura e kruar ose e verdhë

11. Ndjeheni të lodhur dhe jo mirë

Burimi The sun
Pershtati shiko.news